Vyhodnotenie 3.ligy

Na posledné kolo tretej ligy sme cestovali do Prešova v oklieštenej zostave. Súper mal na všetkých šachovniciach papierovo silnejších hráčov, napriek tomu sme sa nezľakli a začali bez rešpektu. Ako prvý vyhral svoju partiu náš debutant v tretej lige Karol Arpaš, čim nás ešte viac nabudil. Naši mladí proti silným súperom nebodovali, ja a Jano Veselovký sme remizovali a Jano Brodzák pekne vyhral. Najdlhšiu partiu hral Slavo Furman, keď svoju pozičnú výhodu postupne pretavil na jasnú výhru. Konečný výsledok 4:4 je vlastne našou výhrou, touto remízou sme si zabezpečili konečné 2. miesto v súťaži.

Výsledky na jednotlivých šachovniciach:

Na záver súťaže sa chcem poďakovať Jánovi Brodzákovi za zabezpečovanie hracej miestnosti v Zborove, Jane J,. ktorá nám vo všetkých domácich zápasoch varila kávičku a čaj, čím nám umožnila nerušene sa sústrediť na svoje partie, Ivanovi Dzurišovi, ktorý nám ochotne rozhodoval aj zápasy, v ktorých nebol delegovaný, Jánovi Veselovskému, ktorý bol aj napriek svojej vyťaženosti vždy ochotný pomôcť, keď to bolo potrebné a ďakujem všetkým hráčom, ktorí v priebehu sezóny nastupovali na stretnutia a svojimi výkonmi sa pričinili o  pekné konečné umiestnenie.

/ kapitán 3.ligy R.Pollák /

report od Janíka :,,Dobojované…/ Pre BŠK Bardejov sa dnešným dňom skončila súťažná  sezóna 2015/16 .Osobne si myslim, že sezóna bola vo etkých suťažiach celkom úspešná

.Na dnešný zápas  sme necestovali s veľkými očami,pre problémy so zostavou,sme boli v zápase jasným outsajderom súper mal na všetkých šachovniciach ratingovú prevahu, napriek tomu sme zápas dokázali remizovať!

Treba ale povedať, že sme mali aj šťastie.Zápas pre nás pritom začal dobre,na 8 šachovnici sa Karolov súper v snahe chytiť nášmu hráčovi dámu poriadne prepočítal a zostal bez veže,ale potom  začali padať naši mladí  ako zrelé hrušky. Alexov kráľ zostal v centre a náš hráč  nedokázal čeliť narastajúcemu tlaku súpera.

Diana mala dobrú pozíciu ale zbytočne súperovi otvorila stĺpec k útoku na vlastného kráľa,a Patrik ukázal poriadne strategické  medzery,keď mal dobrú  pozíciu,ale začal meniť svoje dobre figúrky a vyrazne súperovi pomáhať.Stav1-3.

Skončil aj kapitán družstva Rudo,ten vypustil v časovej tiesni výhru a partia skončila remízou. Možno trocha šťastné výsledky sme uhrali na prvých 2 šachovniciach. Mne sa pozíciu nepodarilo vyrovnať,súper stál lepšie,ale s minútou na hodinách po zhodnotení ostatných  pozícii sa mi rozhodol ponúknut remizu, ktoru som prijal Stav 2-4.

To ešte netušil,že ich hráč pokazí pozíciu na dvojke .Jano rozohral otvorenie divne,súper zbieral pešiakov ale zaostával vo vývine,náš hráč mal určitú kompenzáciu,ale pochybujem že dostatočnú-ja som potom videl až koniec partie, keď uz v koncovke nešlo zastaviť Janovho voľného pešiaka. Je  3-4.O remízu v zápase sa postaral Slavo.Myslim, že od začiatku stál o niečo lepšie,alebo pohodlnejšie,v hre dámskym pešiakom peknou výstavbou tlačil na súperovu slabinu na b2.V čase,keď sme odchádzali domov,už mal výraznu pozičnú výhodu,veže vpadli do súperovho tábora a tomu sa ťažkú pozíciu nepodarilo udržat 4-4. “

Slava som stretla dnes na hokeji, takže so svojou partiou bol určite spokojný. / HC Bardejov- Piešťany 1:1/. Veľa ľudí, málo šachistov. Možno sa už všetci pripravujú na ďalšie šachové turnaje. Družstvu samozrejme blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu klubu. smiles-bestpage-sk-102

VĎAKA !

Mapa