MSR detí a mládeže 2016 priniesli zlato a bronz

V dňoch 16-23.04.2016 sa v areáli Holliday Village Tatralandia konali MSR detí a mládeže. 250 účastníkov bojovalo v deviatich kolách o titul majstra. Náročné a vyrovnané súboje priniesli mnohé prekvapenia a fakt, že o prvých troch miestach sa rozhodovalo v posledných kolách skoro vo všetkých kategóriach, / výnimkou kat.8/ pomocným hodnotením. Famózny výkon zaznamenal Teo Holtman, ktorý sa v kategórii CH18 stal novým majstrom Slovenska so ziskom 7 bodov. Teo, blahoželáme !!Kategória CH18 a CH20 hrala spoločný turnaj.Teo dominoval celej kategórii. Dopustil iba dve prehry. Tá prvá, ktorá ho bolela celý deň, bola hneď v prvom kole, kde podľahol pomerne  ľahko slabšiemu Jakubíkovi /1829-Slávia Prešov /.Teo mal z partie pocit, že plával proti prúdu. ,,čím dlhšie som hral, tým to bolo horšie a horšie. Súper sa tak presne trafil do otvorenia,že som si nechápem sám prečo, nemohol dovoliť nič.” Prehru však predýchal a v ďalších kolách už húževnato bojoval.Druhý bod stratil už iba v partii s FM Karasom, a tak som ziskom 7 z 9 sa stal celkovým víťazom a majstrom Slovenska.

Výsledky:

1.Teo Holtman

2.FM Karas Marek

3.FM Jablonický Martin

výsledky :CH18 a CH20

Kategória CH16-kategória mladých hviezd bola bez našej účasti. Momentálny výkvet talentov priniesol zaujímavé partie,ale aj prekvapenia. Vysoko favorizovaný Jerguš Pecháč /č.1/asi viac zariskoval a pri dvoch remízach / Haring,FM Gažík / a prehre s novým majstrom Lintnerom obsadil až tretiu priečku. Nespokojný bol určite aj druhý nasadený FM Gažík, ktorý sa musel uspokojiť so 4.miestom.

Výsledky :

1.Lintner Igor  7,5b

2.Haring Viktor 7b

3. FM Pecháč Jerguš 7b

výsledky : tu

Kategória CH14 –prsty sme držali Edkovi Paňkovi, ktorý obsadil vynikajúce 10.miesto. Edo bol pomerne bojovo naladený a za šachovnicou bojoval ako lev.Škoda slabšej partie v prvom kole a prehry s ratingovo slabším Stauderom / 1335 /, inak by skóre 5,5 boda bolo zvýšené o bodík a Edko by mohol zabojovať aj o medaile. Kategória CH14 však bola absolútne vyrovnaná a ako sme sa presvedčili aj v ostatných kategóriach, elo tu neznamená nič. Prekvapením sa stala až druhá priečka pre FM Sahidiho,ktorému prvenstvo vyfúkol Haring Filip, s lepším pomocným hodnotením

Výsledky :

  1. Haring Filip 7,5
  2. .FM Sahidi Samir 7,5
  3. Bango Lukáš 7b

Kategória CH12 – Alex povedal ,,celé zlé …” Pri momentálnej forme a “pracovistosti ” sme očakávali umiestnenie okolo 18.miesta, čo sa ukázalo ako vysoko nadhodnotené a optimistické. V silnej konkurencii Alex so ziskom 4,5 boda obsadil 25.miesto. / nasadený ako 13 / V druhom kole hral vynikajúcu 5hodinovú partiu s Mišom Sobekom / č.2 /, kde po získaní pešiaka navyše nasledovalo atempo a nelogický ťah, ktorý ho pripravil o výhru. Po tomto súboji Alex nejako rezignoval a keď v ďalšom kole pri časovke vo vyhratej pozícii “cvakol ” po hodinách tak nešťastne, že neprepli, bez toho, aby si to uvedomil padol na čas a vyhratú partiu prehral. Potom to bolo už iba zlé. Chýbala bojovnosť. Ponaučenie ? Ani Gm nenatrénuje dieťa, pokiaľ nemaká aj ono. Dúfam, že aspon toto si môj syn uvedomil. Celá kategória bola však akási “začarovaná “. Nedarilo sa favoritom, naopak outsideri prerazili vysoko hore. Nasadená dvojka a favorit súťaže Miško Sobek, skončil na 10.mieste, čo bolo preňho určite veľkým sklamaním, rovnako ako 15,miesto pre favorizovanú jednotku Verbytského Patrika. /5 bodov /

Výsledky :

1.Šošovička Jakub 8b

2.Bochnička Vladimír 7,5 b

3. Turčan Richard 6,5b

výsledky :tu

Kategória CH10-v skupinke 27 chlapcov bol Patrik Tokarčík nasadený ako číslo 9. Rovnako ako Alex zduplicitnil svoje nasadenie a v celkovom poradí skončil 18-ty, so ziskom 4 bodov.Prekvapením bola až druhá priečka, pre asi najväčší mladý talent tejto kategórie -Lukasa Sebastiana Kostoľanského,ktorému prvenstvo vyfúkol pracovitý a bojovný Mirko Krupa.

  1. Mirko Krupa
  2. Lukas Sebastian Kostoľanský
  3. Šalgovič Šimon

výsledky :CH10

Kategória CH08- jednoznačne najmilšia kategória. Padlo veľmi dobre, po tiaživom a dusnom ovzduší hráčskej miestnosti otvoriť dvere do tejto kategórie. Nožičky pod zadkom, vygúlené očká,balíčky čokolád či slzičky boli dosť charakteristické pre túto kategóriu. Čo sa však týka bojovnosti, malí chlapci dokázali neskutočne hrýzť. Brali všetky partie bojovne. Janík Tokarčík si počínal skvelé, keď svojim bojovným výkonom obsadil 4.miesto so ziskom 6bodov. Favoritom súťaže bol Vargoško /1495, Slávia Prešov /ale len do chvíle, kým sa na scéne neobjavilo malé chlapča Diminik James Earle,ktorý na celom turnaji stratil iba pol bod. Malé chlapča docestovalo, vlastne doletelo , z ostrova Maurícius samo. Pri jeho útlej konštrukcii a veku je to priam nepochopiteľné. Prestup v Dubaji a na Slovensku ho čakala babka. Dominik jednoznačne dominoval a naznačil, že ho treba brať úplne vážne.

Výsledky :

1.Dominik James Earle 8,5 b

2.Vargoško Juraj 8b

3.Visvader Krištof 7,5 b

Kategória D14 : Favoritkou súťaže bola jednoznačne naša domáca hráčka, Dominika Ferková, nasadená ako jednotka.Dve remízy a jedna prehra ju však deklasovali až na tretie miesto, takže Dominika sa musela uspokojiť s bronzom, aj keď prvotné ambície boli určite väčšie. Na druhej strane, dobre že aspoň tak, kedže o 2.hom až 4.mieste rozhodovalo pomocné hodnotenie.

Výsledky :

1.Tomčíková Dominika 7,5b

2.Slabá Andrea 7b

3.Ferková Dominika 7b

kategória D12-v skupinke 17 dievčat naša Dianka Tokarčíková, nasadená ako číslo 5, obsadila v celkovom poradí  7.miesto, so ziskom 5 bodov. Škoda zaváhania pri vyhratej pozícii s Ivaneckou a takisto atempa pri partii so Šubjakovou. V partii s Kristínkou Šubjakovou sme sa už pomaly radovali z víťazstva, Dianka pri figúre viac nečakane “blicla ” a behom dvoch ťahov prišla o dve figúry a partiu prehrala.

Výsledky : 1. Vozárová  Adriana 7,5

                    2.Koreňová Simona 7

                    3.Šošovičková Jana 6,5

BLITZ TURNAJ : veľká vďaka za zaradenie turnaja. Aspoň trochu sme si mohli zdvihnúť ego. Tempo 3min.plus 2 sekundy za ťah. Počet hráčov :78.

Edko Paňko 27.miesto  6b

Alex Jenčopaľa 35.miesto 5,5b

Patrik Tokarčík 49.miesto 5b

Víťazom bleskového turnaja sa stal FM Gažík Viktor / 10b/ pred FM Sahidi Samir / 10b/ a FM Kukelom Imre ml. /9b/

 

Mapa