Finále Šarišskej ligy

Dňa 14.05.2016 v priestoroch Seniorcentra vyvrcholili súboje Šarišskej ligy, posledným záverečným kolom. V kategóriach GPX a Open sa stretlo 68hráčov, ktorí si prišli za šachovnicu zmerať svoje sily. Keďže išlo o záverečné kolo, bojovalo sa ako v ringu, o to viac preto, že dnešného finále sa zúčastnili aj šachisti z Gorlíc, ktorí prerazili aj na popredné miesta.

Finále otvoril riaditeľ turnaja,pán Tokarčík, za asistencie hl.rozhodcu Ivana Dzuriša a Eda Paňka. Hráčska miestnosť bola takmer zaplnená a zhruba s 15minútovým meškaním začali prvé partie. Tie posledné sa končili niekedy okolo 14.30. A výsledky ? Jednoznačne potešili.

V Kategórii OPEN svoju výbornú formu potvrdil aktuálny majster Slovenska v kategórii do 20rokov, Teodor Holtman, ktorý sa stal víťazom nielen dnešného kolo, ale aj celkovým víťazom Šarišskej ligy kategórie Open.

V kategórii GPX to bolo pestrejšie, deti predsa len pomerne emotívnejšie prežívali víťazstvo či prehru. Na prehru sa im podarilo trochu zabudnúť aj vďaka koláčikom, ktoré napiekla Táňa. Očká sa predsa len netrpezlivo uprierali na krásne poháre, ktoré boli pripravené pre tých najlepších . Z nášho domáceho klubu si tento pohár a zlatú medailu odniesol Janík Tokarčík, ktorý v kategórii CH08 obsadil v konečnom poradí 1.miesto a stal sa celkovým víťazom tejto kategórie. Blahoželáme !

Výsledky ŠL-GPX: tu

kategória OPEN :tu

Open: 1.miesto Teodor Holtman 6b

2.miesto Swider Pawel 5,5b

3.miesto Kovaľ Jakub 5b

 

Organizátorom určite patrí veľká vďaka za zvládnutie tak náročného podujatia, za prípravu celého cyklu šarišskej ligy. a za pekné a bohaté ceny, ktoré boli pripravené pre hráčov. Aj do budúcna prajeme veľa podobných a šachovo bohatých akcií.

70 216845

Mapa