Čas dovoleniek

Po dlhšom aktívnom leňošení, je načase  opäť sa chytiť pracovných povinností a “šachového neba “. Keďže bol čas dovoleniek, mala som naozaj pomerne málo času na písanie. Takže čo sa všetko zomlelo počas dovoleniek.

Open Prešov 2016

Stručné zhrnutie. Pomerne bohatá účasť. Organizátori tento rok sa naozaj zlepšili a snažili. Nechýbala káva, minerálka, ústretovosť. Okná otvorené, miestnosť vyvetraná, nebyť prvého dňa / časové naťahovanie / všetko by klapalo ako hodinky. Vybrali sme sa tam piati. Ja ako morálna podpora, Alex, Ivan, Karol a Rudo ako solídní hráči. Karol vynechal druhý deň kvoli pracovným povinnostiam, Ivan zasa posledný deň. Najmä u Ivana to bola škoda, turnaj mal dobre rozbehnutý.Hneď v prvom kole doslova šokoval výhrou nad Jurovom /2002/ . O tom, že Ivan chytol druhý dych nebolo pochýb- aj keď v druhom kole prehral, s mladým poliakom /2022/ mal výhernú pozíciu, a nebyť chýb, ktoré sa opakovali, dotiahol by do výherného konca ďalšie tri prehraté partie.

Slušný rozbeh mal aj Rudo, ktorý v poslednom kole, v partii s Kankulom, sa dostal do pozičnej a priam ukážkovo technickej koncovky vežoviek, v ktorej však mierne pochybil a partia skončila remízou. Sám Rudo skonštatoval, že v tomto turnaji mal veľa remíz, na ktoré on veľmi nie je. Alex sa tam nejako pohyboval, niečo odsedel, niečo prechodil, a Karol zasa bojoval ako lev. Dúfam, že elán a chuť chlapcom ešte vydržia,

výsledky :http://chess-results.com/tnr233283.aspx?lan=4&art=1&fed=SVK&wi=821

Mapa