2.liga Bardejov-Košice Tj Slavia UPJS-C 3,5:4,5

koment kapitána : ,Úvod nového súťažného ročníka nevyšiel  podla predstáv.

Hostia nás prekvapili veľmi silnou zostavou.Katastrofálne pre nás začal  zápas na 3 doske. Dominika nepochopiteľne oslabila biele polia v okolí  svojho kráľa a po 14 ťahoch bol koniec.

Na dalších šachovniciach sa však urputne bojuje.Vyrovnávame na sedmičke zásluhou Riša. Aj keď v otvorení súperovi daroval dosť veľa priestoru, svoje figúrky rozmiestnil logicky a dobre. Súper v snahe zväčšiť  svoju priestorovú  prevahu prehliadol krásny taktický obrat spojený s dočasnou obeťou dámy, po ktorom nášmu hračovi zostal pešiak navyše,ktorého dokázal uplatniť až do výhry.

Hostia idú opät do vedenia. Na  8 sach. Peťo stál horšie od začiatku,príliš  skoro uviedol svoju dámu do hry a súper získal priestorovú prevahu a stál lepšie.Náš hráč vymyslel obeť pešiaka za oživenie svojho čiernopolného strelca prehliadol dvojitý úder a bolo po partii.

Výborny výkon podal Teo,aj keď jeho obet pešiaka nebola úplne korektná,pozícia sa mu hrala jednoduchšie,vnikol
figúrkami do súperovho postavenia a v časovej tiesni rozhodol o cennom skalpe.

Remizou skončil súboj na 5 šachovnici,Edo zvolil dost originálne otvorenie , biely si udržiaval výhodu až do koncovky, tam výhodu vypustil 2,5-2,5.

Do vedenia nás posiela Rado,jeho súper toľko vymýšlal v otvorení až prišiel o pešiaka, ktorého Rado uplatnil v koncovke.

Milanovi nevyšlo otvorenie podla predstáv,súper ziskal v centre  veľkú prevahu,vytvoril najprv nášmu hračovi izolovaného pešiaka,potom si vytvoril volného pešiaka,vnikol do čierneho postavenia a partiu rozhodol vo svoj prospech.

O výsledku zápasu rozhodla moja partia.  Kľúčový  moment nastal, keď  sa súperová dáma vydala na lúpežný výpad,mohol som pešiakov jednoducho kryť, kde sa mi zdalo,že by súper po čiernych poliach mal hru vyrovnať,alebo sa pokúsiť za cenu pešiaka pozíciu čo najviac otvoriť a dat súperovi mat Aj pod vplyvom ,že zápas sa pre nás vyvija zle ,som si vybral druhú možnosť,,súpera som sice poviazal,ale ten ziskal 4 pešiakov za figúru,pozíciu vynútene zjednodušil a môj krátkonohý  jazdec už nestíhal všetkých súperových pešiakov pochytať.

.Spravodlivejším výsledkom zápasu by bola zrejme remiza ale na keby sa nehrá…3,5-4,5

/J.V./

Dodávame škoda, a kapitánovi ďakujeme za pekný opis zápasu…

Mapa