Šachové aktualitky v marci

2.liga :2.liga, DPMK Dynamo Košice – BŠK Bardejov “B”  2,0 : 6,0 / koment od Eda :,,

Jednu z najkrajších partií vytvoril Rado, ktorý dnes s čiernymi figúrami na prvej šachovnici exceloval. Lacovi Balazsovi dovolil dnes fakticky iba sa brániť. Rado tentokrát zvládol aj časovku,15 ťahov cca na minúte a partiu nepokazil. Plný zásah zaznamenal v druhej lige po nevydarenej sérii šiestich núl v rade Edo st.Nakoniec sme do Stropkova viezli 3 víťazstvá, keď po nevydarenom úvode (darovaný pešiak) Edo ml. zabojoval a taktickými zápletkami získal figúru aj bod.

2.liga / 12.03 /  Košice 1.SK- Bardejov / výhra domácich..5:3./ Za chladného počasia a silného vetra sa nášmu družstvu nedarilo. Nastúpili sme v pomerne slabšej zostave , aj keď so silným želiezkom na jednotke. Teo víťazstvom nad FM Zamborom potvrdil svoju výbornú formu. Ako prvý končil remízou na 4.ke Brodzák a to pomerne veľmi rýchlo. ostatné partie akoby nemali konca.Okolo 12.00 končil remízou s pánom Lányim po opakovaní ťahov / sicílka/. Keďže čas bol pokročilý, nasadli sme do auta a odišli. Tesne predtým som začula na chodbe, že Viki Nadzamová vyhrá, čo sa aj na siedmej šachovnici potvrdilo. Nadzamová- Kočiško 1:0… ďalšie výsledky som zachytila už iba po telefóne od Jána V. Jano prehral na dvojke, Teo vyhral na jednotke, Rišo remízoval so Samom Sepéšim. V hre ostali dvaja domáci a dvaja naši. Rudo a Slavo. Rudo si zo súboja odniesol pol bod, po remíze s Verbom.Slavo však partiu po bojovnom výkone prehral….

*Klubovňa funguje oficiálne každý pondelok, v čase od 15.00-18.00. Aktivity a program sú posielané členom klubu pravidelne, takže tento pondelok / 13.3.2017 / Vás pozývame na malý klubový blicák.

Akcie v marci :

4.liga: 31.3.2017 / 17.3.máme voľno…/ŠK TJ Elán TP Prešov- BŠK Bardejov

1.liga : BŠK Bardejov- Kysucké Nové Mesto 18.03.2017 o 12.00 seniorcentrum

BŠK Bardejov-Žilina XIV Mladosť    19.03.2017 o 9.00 Seniorcentrum

3.liga : Sk Sabinov – BŠK Bardejov   10. kolo dňa 2017/03/19 o 9:00 / Sabinov../

25.3.2017 Liga mládeže Spiša

**** Majstrovstvá SR amatérov*******

VV SŠZ po žiadosti o prešetrenie schválenia konkurzu kontrolnou komisiou vypísal nové konkurzné podmienky. Debaty a konšpirácie na fóre nemajú konca-kraja. Viac asi nájdete priamo tam:

krátky výsek:,,Páni v kravatách sa nám opäť raz vyfarbili.
Boli zverejnené nové konkurzné podmienky MSR Amatérov 2017: https://www.chess.sk/download/dokumenty … 7_novy.pdf.Môžeme si všimnúť nasledujúce zmeny podmienok:
– termín podujatia zmenený na: máj – október 2017

– konkrétna podmienka na cenu ubytovania a stravy zrušená

– pribudla podmienka: Usporiadateľom môže byť iba právnická osoba – člen SŠZ

– pribudla podmienka: Prihláška do konkurzu musí byť podpísaná štatutárom právnickej osoby

/ prevzaté z :http://forum.chess.sk/viewtopic.php?f=4&t=1803&st=0&sk=t&sd=a&start=70 /

Mapa