Poznáme víťaza Cezhraničnej ligy

Dňa 9.4.2017 sa v priestoroch Seniorcentra uskutočnilo posledné záverečné dvojkolo Cezhraničnej ligy. Za účasti dvoch domácich klubov a dvoch poľských sme zavŕšili 40.ročník družobného priateľstva,a podporili tak myšlienku upevňovania a udržiavania cezhraničného styku a šachového povedomia.

V domácom prostredí za náš klub nastúpili : A: Zuščin, Škerlík, Pollák,Dzuriš / prvý zápas /

Zuščin,Lihosith, Pollák, Dzuriš / druhý zápas… /

B : Jenčopaľa, Buzinkay,Ondík, Gmitter

V 1.kole aj napriek prehre oboch našich družstiev / A: 1,5:2,5  B:0,5:3,5/ sme podali doslova bojovný výkon. Hralo sa skoro do poslednej minúty. Na jednotke bojoval Alex s vysoko nasadeným súperom Krystofom Z. / remíza s Teom v 1.kole…/ a nebyť Alexovej chyby / počítal najprv strelec, potom pešiak…a samozrejme chytil najprv pešiaka…/ snád by sme sa dočkali aj prekvapenia…čas na hodinách bol 22min:2min pre Alexa…/ ale na čas sa nevyhráva. V opačnej pozícii bol Martin, ktorý sa trápil so súperom viac, ako by sme čakali, ale po hrubej chybe súpera, jednoznačne vyhral… v 2.kole naopak Martin na jednotke dával poľskému mladíkovi výslovne zabrať, držal si ho v odstupe, a partia bola veľmi vyrovnaná…Záverečný čas bol sekundový, aj pre jednu, aj pre druhú stranu… Nakoniec predsa len poliak pretlačil svoj plán a tesne pred poslednými sekundami partia skončila v prospech poliaka.

V záverečnom hodnotení kapitáni družstiev prebrali krásne poháre a diplomy.

Konečné poradie :

1.Kornuty Gorlice

2BŠK-Bardejov A

3.BŠK-Bardejov B

4.Parafia Gorlice

Z mojej strany by som sa chcela poďakovať všetkým hráčom, ktorí si našli čas a v pomerne úzkej časovej tiesni uprednostnili klubové ciele pred cieľom osobným. Na úkor vlastného času a voľna, prišli a pomohli družstvu. Obzvlášť sa chcem poďakovať p.Škerlíkovi, ktorý aj napriek chorobe / bojoval dve hodiny nielen so súperom, ale aj perm. kašlom / prišiel a odohral zápas. Martinovi, Adamovi, Teovi, p.Ondíkovi , že nastúpili za družstvo B a pomohli mi so zostavou. Poďakovanie patrí aj hráčom, ktorý odohrali všetky 4 zápasy: Rudo, Alex, Ivan.Peter, a takisto aj hráčom, ktorí prišli zahrať : Jožovi, p.Bekiarisovi, Brodzákovi.

 Veľkú zásluhu na bezchybnom fungovaní a priebehu CL má samozrejme aj predseda klubu Ján Cuper a najmä Ivan Dzuriš. Zorganizovanie, realizácia, vyhodnotenie, ceny, zabezpečenia materiálu a morálna zodpovednosť je dozaista pomerne náročná nielen na čas, ale aj na energiu a pracovnú dispozíciu. Obaja chlapci to však zvládli výborne, takže v mene klubu…ďakujeme…

Pozitívne dojmy sme si odniesli nielen my, ale aj naši poľskí susedia…

Mapa