IPCA- očami Eriky

vyberám z emailu :,,

Bolo super, organizacny tim pod dohladom Mareka Zelnickeho mal vsetko pod ockom, v prvy den sme boli obznameny o programe turnaja a najma o sach. pravidlach, ako vyp. pri hre mobily, neodchadzat z hracej miestnosti, nerozpravat sa pocas hry, ak nejaky problem, nahlasit to rozhodcom, atd. 🙂 Taktiez sme sa dozvedeli, ze tento 17-rocnik je rekordny, lebo sa ho prvy krat zucastnilo az 13-krajin a za Slovensko tiez prvy krat az 11-hracov.
Popri MS IPCA sa zaroven uz vyhodnocovali aj M Slovenska TPaV kde sa na 1.mieste umiestnil p. Stefan Belak, a v zenskej kategorii 1.miesto Nikola Konkolova. Moja malickost si uchytila 2.miestecko. :)))
Co sa tyka celkovych dojmov, kedze som bola na MS IPCA aj pred dvoma rokmi vacsinu zahranicnych hracov som uz poznala z videnia a aj oni mna, sice sme si vela nepovedali, anglictina nie je prave moj naj jazyk, ale mily usmev a tie zakladne pozdravy, ako Good morning, ci Hi, robili svoje a tak ani nebolo citit, ze sme si cudzi. :))) S hracmi zo Slovenska mam moznost stretavat sa uz par rokov, takze to sme si zase stale mali co povedat. :))
Hotel Kultura bol krasny, personal kamaratsky, okolie akurat pre mna; sama zmrzlinaren a kostolik, takze v case volna, ked clovek potreboval vycistit si hlavu na dalsiu hru, stacilo si len vybrat. :)) Dokonca na hotel sa dalo peso dostat od vlakovej stanice! Co ako vozickar ocenujem, mam rada samostatnost. Takze, az na maly detail, ze vlak nam odpiskali pred nosom a len vsetci anjeli zariadili, aby som don s mamou nastupila a stastne podla planu dosla z RBK aj domov, bolo krasne, este i pocasie nam prialo. :))
No a moje sachove pocity z podujatia…som rada, ze som tam bola. Musím si síce sypat popol na hlavu, lebo viacero hier som mohla vyhrat, viac zabojovat a urcite nie som spokojna z celkovym vysledkom a umiestnenim, no…prave tieto IPCA mi ukazali, kde je moja najvacsia slabost. A tou je udrzat si plnu sustredenost pocas celeho hracieho casu. Clovek sa moze naucit tahy, rozne kombinacie a prepocty, no pokial nedokaze udrzat vlastne emocie a pozornost vzdy bude zlyhavat.
Tymto sa ospravedlnujem, ak som niekoho sklamala, ci mozno bol aj zhrozeny z mojej hry (je to viac nez pravepodobne :P), no kazdy vie, ze ucime sa len na vlastnych chybach. Clovek, ktory ma ucil pred rokmi prve sach.otvorenie mi casto pripominal, ze musim vela prehrat, aby som zacala vyhravat. Je to pravda! Otazka stoji “kolko, vela prehrat”. :)) No, ako som uz spomenula, nelutujem, ze som na IPCA isla, este to ani plne nevnimam, no vela to vo mne zanechalo a verim, ze casom ma aj posunie dopredu. 🙂
Dakujem vsetkym, ktori na mna mysleli, povzbudzovali ma a drzali mi palce, pozdravujem a prajem prijemne letne dni. :))
Erika
foto :https://www.facebook.com/skruzomberok/

 

Mapa