2.liga–report od kapitána

Košice UPJS C – BŠK Bardejov  2:6  Pohľad kapitána nášho družstva v 2-lige…,,Parádny začiatok!

Družstvo s najsilnejšou súpiskou sme výrazne porazili ,aj keď s poriadnou dávkou šťastia. Dominike poloslovanská vôbec nevyšla a súper ju rýchlo prevalcoval.Bleskovo vyrovnal Edo Paňko st.,ale tam to také jednoznačné nebolo,skôr by som dal prednosť súperovej pozícii,ale ten prehliadol mat po bielych poliach.

Do vedenia nás dostávam ja,v obľúbenom caro kanne -bezproblémovo pozíciu vyrovnávam a postupne začínam súpera prehrávať,keď  prichádza ponuka remizy.Tú som neprijal,Dominika prehrala,Edo st.podľa mňa nestojí tiež dobre,Edko je úplne zdochnutý,jedine Alex vyhrá.Mam lepšiu poziciu aj keď nie výrazne,ale aj lepší čas.

Pri rozhodujúcom údere som ani ja nečakal ,že je tam vynútený mat,skôr som myslel,ze súperovi vyzberám pár pešiakov.Potom asi skončil Rado na dvojke,súper vo francúzkej má pešiaka,ale aj dosť  zaostal vo vývine,isté je,že Rado s nedostatkom času súpera nepotrestal a sám sa ocitol pod matovym útokom 2-2

Rozhodu júca partia dnešného zápasu sa hrala na sedmičke,Edkovi otvorenie vôbec nevyšlo,celá partia je na jednu bránku,pozícia sa postupne zjednodušuje a dvaja spojení voľní  pešiaci súpera musia partiu rozhodnúť.,tam sa čaká iba na záverečný úder.

A potom prišiel šok,súper si myslí, že robí rozhodujúci ťah,namiesto toho prichádza o spojených pešiakov s prechodom do beznádejnej strelcovky. 3-2 pre nás a je jasné, že dnes vyhráme.Alex súpera obral o figúrku a aj ked realizácia prevahy trvala veľmi dlho,určite sa dalo hrať oveľa dôraznejsie,partiu bezproblémovo vyhráva.

Výhru v zápase nám zaistil Richard,ale ani tu to nebolo zďaleka všetko také jednoznačné..Vidno, že súper má škandinávku dokonale obohranú,pozíciu minimálne vyrovnal ,alebo dokonca ziskal lepšiu pozíciu ,lenže postupným zjednodušovanim iba pomáha nášmu hráčovi a čaká ho ťažká obrana v koncovke ,ktorú nezvláda,

Richard vytempoval krátkonohého jazdca.Posledná partia končí  na jedničke,Milan aj podľa vlastnyýh slov mohol vyhrať  pravdepodobne už oveľa  skôr,ale tak ako v Alexovom pripade, aj tu platí,že pozíciu nikdy nevypustil a koncovku bezpečne vyhral.

Podľa mňa sme vyhrali zaslúžene,aj keď  z komentára to tak asi nevyzerá,určite nie 6-2 ,ale nejakých 4,5-3,5 sme si zaslúžili. / J.V./

 

/,,,,ale no….my sme radi za tých 6…len tak ďalej…./

Mapa