2.liga-2.kolo

Košice TJ Slávia TU D- BŠK Bardejov 4:4,,,,Objektívny pohľad nášho kapitána Jána:,,Osud nám včera doprial,dnes sa od nás odvrátil. Zápas začal pomerne rýchlou remizou na 7 šachovnici, rôznostranné  rošády teoreticky sľubovali ostrý boj,namiesto toho vzájomny rešpekt vyústil do trochu divného opakovania ťahov.

Potom rýchlo skončili dve partie,obe rezultativne . Najskôr Slavo na osmičke ako čierny vo francúzskej vybojoval sice dvoch pešiakov, ale pozicia to bola ťažká,biely určitú kompenzáciu tam určite mal a pri pokuse o dokončenie vývinu prišla zo strany nášho hráča chyba. Súperova veža prenikla na siedmu radu a bolo zle -nedobre. Pochváliť treba aj súpera,ktorý potom krásnou obeťou kvality rozvrátil nášmu hráčovi pozíciu a pekný útok. Na Dominiku súper vybehol, tá si však zachovala chladnú hlavu,hurá  útok neprerazil a potom ešte prišlo taktické prehliadnutie,ale už v ťažkej pozicii,kde nasledovala strata dámy. 2-2 bolo po Radovej partii na dvojke,trošku zvláštne otvorenie,taktická  zápletka a remiza večným šachom, v ktorej sa súper nemohol dobre vyhnúť.,Myslim,  že zaujimavá partia z obidvoch
strán

Ja som hral dnes dosť povrchne,súper ako čierny v drakovi daroval dve tempá a ja som si  jednoducho povedal ,že tam musí  byť mat,ani som príliš  nerozmýšľal,mat som nenašiel, ale kvalitu som ziskal. Lenže súperovi na moje prekvapenie zostala dosť pevná  pozícia s dvojicou neprijemných strelcov.

Potom prišla z mojej strany dosť dlhá realizácia prevahy,partiu som vyhral, ale cestou domov sme sa rozprávali aj o mojej partii a dnešná  partiová povrchnosť  si vybrala svoju daň.Skutočne podľa všetkého som mohol vyhrať v úplnej miniatúrke,lenže jeden taktický motiv ma nenapadol a ani som ho pri partii veľmi nehľadal.

Aj dnešnú  rozhodujúcu partiu zápasu ma na svedomi Eduard Paňko,tentokrát  však starší..V partii súpera pomaličky prehral a získal  pozičnú  výhodu, tá mu postupne utiekla pomedzi prsty. Už v pomerne jednoduchej  a zjednodušenej pozícii sa s tým nechcel zmieriť a zadarmo nastavil kľúčového pešiaka, čo viedlo k rozpadu pozície a stavu 3-3.

Milan na jedničke mal po celú dobu maličké plus,výhoda to nie je veľká ,ale pozícia čierneho sa hrá  dosť nepríjemne .Záver partie som nevidel, takže ho ani neviem opísať… / Milan vyhral…/. Richard na štvorke  sa od začiatku vo výmennej slovanskej dostal do nepríjemných väzieb. Pozícia to bola ťažko hrateľná,,postupne prišiel o dvoch pešiakov a súper už  výhodu realizoval. Škoda Edovej partie,dnešný zápas sme mali rozohraný na viťazstvo….. 

/ kapitán 2.ligy J.V /

Mapa