Cezhraničná liga / report/

V poslednom sústredení cezhraničnej ligy družstvá BŠK a Kurimy veľmi neoslnili, dokonca Kurima nastúpila iba s 3 hráčmi. Juniori BŠK do finále nepostúpili, keď bodoval iba Edo ml.

V stretnutí BŠK Zborov B s Kornutami sa zdalo, že bude remíza, ale Teo neudržal vyrovnanú pozíciu a prehral, Zbytočná bola aj prehra Jozefa. Rudo a Jano svoje uhrali. Proti Parafii to bolo jednoznačné, iba Jánovi dlhšie trvalo na preraziť zablokovanú pozíciu. Súperi hrali odovzdane a víťazstvo 4:0 bolo zaslúžené. Rudo vyhral obe svoje partie.

Juniori BŠK s Parafiou prehrať nemuseli, lebo Edo vyhral na 1. šachovnici a výhru mala aj Eva, v závere však nepochopiteľne, v dvoch ťahoch po sebe zadarmo odovzdala dve figúry. Proti Kornutám Edo výbornou hrou udržal na 1. šachovnici remízu a Eva mohla vyhrať, ale sa „preklepla“, a namiesto tempovej výhody sa dostalo do nevýhody a prehrala. Obe partie, až na ich závery, hrala výborne. Dobre hral aj Alex, ale jeho súperi boli skúsenejší. Nedarilo sa Karolovi.

Aj napriek veľmi dobrému výsledku na šachovnici,najviac sklamaný bol Edo. Paradoxne,nie z figúr,ale z obeda. Pirohy, na ktoré sa dal Edko nalákať,sa nepodávali. Náš skrytý vegtarián sklamane pozeral na zemiakovú kašu, červenú kapustu a dva veľké kúsky mletého mäsa…Hlad je však hlad…Edko začal obedovať.Smutný, neveselý. Edko,nabudúce dáme veterníky…

fotogaleria

Mapa