Čo víkend prinesie…

Pozvánka na 10.kolo 1.ligy

Ligové zápasy finišujú. V predposlednom kole naše družstvo čaká veľmi kvalitný a silný súper- Žilina TJ Mladosť A.Stretnutie sa odohrá 19.03.2016 o 11.hodine, v  priestoroch Seniorcentra.  Na súpiske súpera môžme objaviť hráčov s titulom FM /Kočiščák J., Pecháč J./ a s titulom IM. / Kantorík M./ Kvalitu podporuje aj štatistický činiteľ, ktorý uvádza priemerný rating Ela:  Ø:2296 . Pri priemernom ratingu naši hráči by nemuseli byť úplne v úlohe outsidera, nakoľko priemerné elo družstva je 2165, avšak pri pohľade na najlepších hráčov 1.ligy / najlepší hráči / zisťujem, že náš súper obsadil prvé štyri priečky.

Prvenstvo si udržiava FM Pecháč J.- 8b z 9,tretie a štvrté miesto rovným podielom drží Švaňa a Zvarík / 7b z 9 / . Na porovnanie z našich hráčov najlepšie obstál M. Bednár , ktorý má 5,5 b z 9 a drží si  18. priečku.Ostáva iba dúfať, že na zajtrajší zápas sa celé družstvo zoskladá a nastúpi v najsilnejšej zostave a podá bojovný výkon. Príďte svojou účasťou podporiť našich hráčov a pozrieť si súboje za šachovnicou..

19.-20.03.2016

Tradične v Prešove, konkrétne v priestoroch jedálne ŠDPU sa uskutoční 10.ročník Víkendového turnaja pre všetkých. Z domácich hráčov náš klub budú prezentovať vštci súrodenci Tokarčíkovi spolu s otcom Lubošom. Držíme prsty !

turnaj B turnaj C turnaj D turnaj E turnaj A

 Vyberáme z fóra SŠZ :

*zaujímavá ponuka pre hráčov s elom nad 2300:Na turnaji v Maďarsku (Hévíz – Balaton) v termíne 2.10.-10.10.2015 hľadajú na poslednú chvíľu hráča s elom nad 2300 (titul nie je podmienka). Ak som to správne pochopil, tak je to do uzavretého turnaja s možnosťou splnenia noriem. Keďže je to “last minute”, ponúkajú luxusné podmienky. Ubytovanie s polpenziou. Záujemcovia kontaktujte čo najskôr organizátora:
János Rigó: rigochess@gmail.com
http://www.rigochess.hu/

*šachová dovolenka v Egypte : Egypt chess open

*MSR A Štiavnický živý šach :V dňoch 2.-10.7.2016 sa v Banskej Štiavnici uskutočnia už ôsmykrát Majstrovstvá Slovenska. Formát z posledných dvoch rokov ostane zachovaný a bude sa hrať uzavretý veľmajstrovský turnaj a kvalifikačný open. Okrem toho sa môžu účastníci tešiť aj na ďalšie tradičné podujatia, ako je živý šach, simultánka, bleskový turnaj, futbalový turnaj a ďalší bohatý program. Propozície môžete nájsť v kalendári SŠZ, alebo aj na stránke podujatia http://www.livechess.sk

Účasť už potvrdil aj Christopher Repka, takže zostava v uzavretom turnaji je zatiaľ nasledovná:
Michalík (2575), Jurčík (2498), Pecháč (2494), Petrík (2472), Druska (2470), Repka (2453) a Nayhebaver (2428)

MSR amatérov : hráči

P.S :

Pri pohľade na štatút prihlásených hráčov v Sorei, som v miernom pomykove. Patrik Nemergut organizuje turnaj cca 14dní pred našim turnajom, ale na rozdiel od nás, má už nahlásených 26 hráčov.. / stav Rapid Topľa 15 / Kde robíme chybu ?? 

 

 

Mapa